Apulanta hakee fiiliksiä Nirvanasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu kotimainen rockyhtye Apulanta on tekemässä paluuta tauoltaan. Hyvin levätyn loman jälkeen yhtye on nimittäin parhaillaan studiossa työstämässä seuraavaa EP-levyään. Levy julkaistaan näillä näkymin Provinssirockissa.

Uudelle EP:lle on nyt valmiina kolme uutta kappaletta ja huhtikuussa työstetään kaksi kappaletta lisää. Julkaisulle on tulossa alustavien tietojen mukaan neljä kappaletta, ja yksi kappale jää odottamaan seuraavaa täyspitkää albumia.

Uuden kokonaisen Apulanta-albumin työstäminen alkaa studiossa loppukeväästä. Kyseessä on yhtyeen kymmenes albumi, eli juhlalevy.

– Tyly totuus on nimittäin se, että toissapäivänä varailtiin hirveä läjä studioaikaa loppukeväälle ja juhannukseen mennessä pitäisi olla puolikas levyä valmiina. Huh huh. Oikeastaan on aika omituinen fiilis. Mihinkähän tässä on taas tullut lähdettyä? Toni Wirtanen kirjoitti yhtyeen verkkosivuilla.

Uuden levyn myötä myös yhtyeen soundi tulee muuttumaan ”seattlemaisemmaksi”, ja referensseinä Apulanta on kuunnelllut muiden muassa Faith No Morea, Nirvanaa ja Soundgardenia.

– Tuolta ysärin alkumetreiltä löytyy hienoja juttuja, ja on kai se sanottava, että ne omatkin musajuuret ovat aika pirun vahvasti siellä kiinni. Eli omilta juurilta haetaan fiiliksiä, mutta katsotaan nyt sitten, mihinkä se johtaa.