Vantage Point

Elokuvat · Stara.fi

Vantage Point kuuluu siihen yleensä varsin mielenkiintoiseen sarjaan, jossa tarina kietoutuu tavalla tai toisella Yhdysvaltojen presidenttiin ja häntä suojeleviin agentteihin. Tässä tapauksessa lienee paikallaan painottaa erityisesti sanaa yleensä.

Yhdysvaltojen presidentti (William Hurt) joutuu murhayrityksen kohteeksi terrorismin vastaisen sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa Espanjassa. Häntä suojelevat Salaisen palvelun agentit Thomas Barnes (Dennis Quaid) ja Kent Taylor (Matthew Fox) ovat ymmällään siitä kuinka terroristit ovat päässeet näin lähelle presidenttiä.

Elokuvan juoni onkin siinä. Loppu on vain saman tapahtuman kelausta edestakaisin. Leffassa esitetään nimittäin samat tapahtumat peräti kahdeksan kertaa eri henkilöiden näkökulmasta. Viidennen kerran jälkeen katsoja vääntelehtii jo penkissään tuskaisena tietäen, että samat poliisit, aseet, pommit ja autot näkyvät vielä kolmeen otteeseen.

Ideana episodimainen kerronta lienee toimiva, mutta rajansa kaikella. Nyt kuvausryhmän työtunteja on säästetty näyttämällä samaa materiaalia kahdeksaan kertaan valkokankaalla. Edes nimekkäät sivuosien esittäjät Forest Whitaker ja Sigourney Weaver eivät onnistu pelastamaan tylsäksi vesitettyä käsikirjoitusta. Tarina tarinalta esitetään tosin hieman uuttakin materiaalia, mutta vain jotta voidaan palata taas takaisin lähtökuoppiin.

Elokuvan varsinainen minijuoni ja takaa-ajot ovat toki toteutettu tyylikkäästi, mutta vastapainona toimivat lukuisat klaffi- ja muut virheet. Salaisen palvelun agenteilla on esimerkiksi vähintään 30 panoksen lippaat pistooleissaan. Kokonaisuutena elokuva on haukotuttavaa katsottavaa.

Genre: Toiminta / jännitys / draamaOhjaus: Pete TravisPääosissa: Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker, Sigourney Weaver, Edgar Ramirez, William HurtEnsi-ilta: 21.3.2008Kesto: 1:32

Pisteet 2/5