Be Kind Rewind

Elokuvat · Stara.fi

Be Kind Rewind on kohelluskomedia, joka kasvaa itseään suuremmaksi ottamalla mukaan yhteisölliset asiat lapsekkaassa muodossa. Tästä syystä elokuva onkin pelkän komedian lisäksi myös ajatuksia herättävää draamaa.

Elokuva kertoo videovuokraamosta, jonka omistaja (Danny Glover) lähtee matkoille ja jättää liikkeen nuoren suojattinsa (Mos Def) vastuulle. Tämä päästää ystävänsä (Jack Black) koheltamaan sillä seurauksella, että kaikki videokasetit tyhjenevät.

Parivaljakko joutuu kehittämään pikaisesti uutta sisältöä elokuvien tilalle, ja pian he tekevätkin tutuista klassikkoelokuvista omia kotivideoversioitaan. Avukseen pojat rekrytoivat paikallisesta pesulasta nuoren naisen (Melonie Diaz). Lopputuloksena on kotikutoisia versioita esimerkiksi RoboCop ja Ghostbusters -elokuvista, ja ne saavat yllättäen paikallisten keskuudessa lähes kulttisuosion.

Kyseessä on komediaelokuva ilman vitsejä. Siitä huolimatta tarina on hyväntahtoinen ja jopa hauska kertomus nuorten miesten elokuvaurasta. Käsikirjoitus on tosin jäänyt keskeneräiseksi, sillä juonen sitomattomia lankoja lojuu siellä täällä.

Pääroolien kiinnitykset ovat välttäviä, ja sivuosissa nähdään pääasiassa ”diibadaaboja” tähtiä. Se antaa tilaa kuitenkin juuri elokuvan tarinalle draamalliselle puolelle. Myös Jack Black onnistuu kerrankin olemaan hieman vakavampi. Kokonaisuutena leffa jää kuitenkin välttäväksi sekoiluksi.

Genre: Komedia
Käsikirjoitus ja ohjaus: Michel Gondry
Pääosissa: Jack Black, Mos Def, Melonie Diaz, Danny Glover, Mia Farrow
Ensi-ilta: 28.3.2008
Kesto: 1:42

Pisteet 2/5

Uusimmat