Street Kings

Elokuvat · Stara.fi

Hollywood-tähti Keanu Reeves nähdään pitkästä aikaa valkokankaalla elokuvassa Street Kings. Hän esittää elokuvassa rikospoliisi Tom Ludlowia, joka yrittää pitää Los Angelesin kadut vapaina rikoksista – ja korruptoituneista poliiseista.

Sankaripoliisi joutuu kuitenkin onnettomien sattumien kautta mustamaalatuksi ja pian hänen epäillään olevan murhaaja ja rikollisten kätyri. Ludlowilla on lähes mahdoton tehtävä puhdistaa nimensä, kun näyttö hänen syyllisyydestään vain lisääntyy koko ajan.

Tomin esimies (Forest Whitaker) pyrkii puolustamaan suojattiaan kaikin keinoin. Pian keinot osoittautuvat kuitenkin jo liiankin epätoivoisiksi, ja lopulta Tom pääsee viimein jyvälle asioiden todellisesta laidasta.

Parituntinen elokuva lähtee liikkeelle todella hitaasti, sillä yli puolet elokuvasta käytetään leffan varsinaisten tapahtumien petaamiseen. Siten elokuvan alkupuoli on jopa haukotuttavan tylsää katsottavaa, kun intensiteetti on kovin heppoista. Käsikirjoituksesta löytyy tyylikäs viittaus J. Edgar Hoveriin, mikä onnistuu pelastamaan tunnelmaa.

Leffan loppupuoli lunastaa kuitenkin odotukset mielenkiintoisilla ja odottamattomilla juonenkäänteillään. Lopulta leffa pääsee siis hienosti käyntiin, mutta liian myöhään. Keanu Reeves on elähtänyt ja ponneton, mutta suoriutuu silti roolistaan keskinkertaisesti.

Kokonaisuutena Street Kings on kuin ylipitkä CSI-sarjan jakso.

Genre: Draama / jännitys
Ohjaus: David Ayer
Pääosissa: Keanu Reeves, Forest Whitaker, Hugh Laurie, Chris Evans, Naomie Harris, Jay Mohr
Ensi-ilta: 11.4.2008
Kesto: 1:51

Pisteet 3/5

Uusimmat