Shine A Light

Elokuvat · Stara.fi

Ensinnäkin on todettava, että Shine A Light ei ole lainkaan varsinainen elokuva eikä dokumentti. Se on aivan tavallinen konserttitaltiointi, jota nimitetään tässä tapauksessa perusteettomasti elokuvaksi. Kyseessä on Rolling Stones -yhtyeen keikka, joka on taltioitu Beacon-teatterissa New Yorkissa.

Rainan alku on toki lupaava, kun katsoja luulee hetken katsovansa dokumenttia ja saa muutaman kerran jopa naurahtaa vierivien kivien sutkauksille. Totuus paljastuu kuitenkin kymmenen minuutin päästä, kun bändi aloittaa keikkansa. Sen jälkeen luvassa onkin aivan tavallista DVD:lle kuuluvaa materiaalia kappale toisensa jälkeen.

Mukana on toki DVD-julkaisujen tapaan behind the scenes -materiaalia, mutta muutaman minuutin verran koosteen alussa. Luvattu ”harvinainen arkistomateriaali” kutistuu lopulta muutamaan alle minuutin haastattelupätkään ja kulissien takaista uutta materiaaliakin kahden tunnin kokonaisuudessa on mukana korkeintaan kymmenen minuutin verran.

Shine A Light on siis vain tavallista suuremmalla budjetilla ja useammalla kameralla tehty keikkataltiointi, joka olisi ollut samanlainen myös ilman Martin Scorsesea. Elokuvaohjaajan läsnäolo ei tee keikkataltioinnista elokuvaa. Scorsese voisikin tehdä seuraavaksi kuusituntisen ”elokuvan” vaikkapa New Yorkin maratonista tai Eppu Normaalin keikalta.

Rollareiden tosifaneille tämä raina voi olla pakkokatsaus, sillä bändi on toki hyvässä terässä ja vetää keikkansa pääosin kiitettävästi. Erityisesti Keith Richards rokkaa hyvin ja lavalla nähdään myös vierailijoita. Muiden kuin yhtyeen tosifanien ei kuitenkaan kannata vaivautua elokuvateatteriin saakka. Tavallisen keikkataltioinnin nimittäminen elokuvaksi on nimittäin maksavan yleisön harhaanjohtamista. Keikkataltioinnin teeman kiteyttää myös itse yhtye.

– Shine A Light saattaa olla elokuva, mutta me emme näyttele, Keith Richards kertoi Aamulehdelle Berliinissä.

Niinpä.

Genre: Musiikki
Ohjaus: Martin Scorsese
Pääosissa: Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ronnie Wood
Ensi-ilta: 18.4.2008
Kesto: 2:04

Pisteet 1/5

Uusimmat