Nightwish-Holopainen Indican tuottajaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suositun Nightwish-yhtyeen Tuomas Holopainen tuottaa Indica-yhtyeen ensi syksynä julkaistavan neljännen albumin. Levyn nauhoitukset ovat jo käynnistyneet, vaikka Nightwish on parhaillaan kiertueella.

– Alkuun mietitytti, miten saadaan aikataulut sovitettua Tuomaksen kanssa, kun Nightwishkin tekee rundia. Mut kaikki lupas antaa sielunsa tälle projektille ja ainoa vapaa-ajan vaatimus oli Tuomaksen kaksi pyykkipäivää, johon Indica-neuvosto kokouksen päätteeksi myöntyi, Indican laulusolisti Jonsu kertoo.

Uudelta levyltä kuullaan ensimmäinen maistiainen, kun digisingle Pahinta tänään julkaistaan jo 12. toukokuuta. Yhtyeen yhteistyö Holopaisen kanssa sai alkunsa, kun Indica lämmitteli Nightwishia Skandinavian kiertueella.

– Työskentely Tuomaksen kanssa on sujunut loistavasti. Yhteistä säveltä metsästettiin sinnikkäästi jo ennen studiota aamusta yöhön treeniksellä. Tällä kertaa inspiraation lähteenä toimivat homehtuneet kahvikupit, Jonsu kertoi.

Indican debyyttilevy Ikuinen virta on myynyt tähän mennessä platinaa ja toinen albumi Tuuliset tienoot yli 20.000 kappaletta. Heidän viimeisin pitkäsoittonsa Kadonnut puutarha julkaistiin keväällä 2007. Indica keikkailee tulevana viikonloppuna perjantaina BePopissa Iisalmessa ja lauantaina Espoon Sellosalissa.