Tapahtui Vegasissa

Elokuvat · Stara.fi

Las Vegas on tarjonnut jo vuosikymmenten ajan herkullisia lähtökohtia monenlaisille elokuville. Komedia Tapahtui Vegasissa esittelee niistä yhden, mutta elokuva ei kuitenkaan keskity Vegasiin, vaan New Yorkiin.

Joy (Cameron Diaz) ja Jack (Ashton Kutcher) saavat kumpikin tahoillaan yksityielämänsä sotkuun, ja he pakenevat selvittämään ajatuksiaan Las Vegasiin. Sattumalta he ajautuvat viettämään railakasta iltaa yhdessä, ja päätyvät aamun pikkutunteina naimisiin. Aamulla avioero on väistämätön, mutta Jack menee voittamaan kolmen miljoonan jackpotin, josta Joy haluaa osansa avioerossa.

Oikeudessa tuomari ratkaisee sotkun jäädyttämällä miljoonat ja määräämällä avioparin elämään yhdessä kuuden kuukauden ajan. Tuona aikana tapahtuu odottamattomia asioita, sillä ihminen on sopeutuvainen varsinkin sodassa ja rakkaudessa. Tässä tapauksessa on kyse varsinkin ensin mainitusta.

Leffan alussa Vegas-osuus vedetään niin yli, että kornit kliseet täyttävät valkokankaan. Onneksi se osoittautuu ohimeneväksi, ja siten jopa hauskaksi tyylikeinoksi. Elokuvan varsinainen juoni on kuitenkin herkullinen, ja siitä on saatu ammennettua monet hersyvät naurut menemättä kuitenkaan pissa-kakka-kaatuilu-huumorin puolelle.

Ohjaus noudattaa perinteistä kaavaa, mutta kokonaisuudesta pistää esiin kaksi erityistä seikkaa. Elokuvan casting on nimittäin hoidettu harvinaisen hyvin, sillä sivurooleissakin nähdään upeita löytöjä. Myös leffan musiikki on valittu tyylikkään osuvasti. Elokuvan parasta antia on kuitenkin nauruhermojen kutkuttelu.

Tapahtui Vegasissa on hulvaton komedia rahasta ja rakkaudesta.

Genre: (Romanttinen) komediaOhjaus: Tom VaughanPääosissa: Cameron Diaz, Ashton Kutcher, Queen LatifahEnsi-ilta: 9.5.2008Kesto: 1:41

Pisteet 4/5