Euroviisuyleisö buuasi Irlannin Dustin-kalkkunalle

Euroviisut · Stara.fi

Tämän vuoden Euroviisujen etukäteen kohutuin esiintyjä on Irlannin viisuedustaja Dustin-kalkkuna, joka tunnetaan kotimaassaan lähinnä televisiotähtenä. Dustin toimi aiemmin lastenohjelman juontajana, mutta sittemmin hän on saanut oman keskusteluohjelman.

Irlannin 90-luvun eurodiscopoljentoinen tanssikappale tervehti lyriikoissaan muiden muassa Helsinkiä ja pyysi kaikkia antamaan Irlannille täydet 12 pistettä. Palkkioksi ryhmä lupasi järjestää Dublinissa kunnon juhlat.

Dustin-kalkkuna ei kuitenkaan saanut paikan päällä Belgradissa viisuja seuraavan yleisön varauksetonta tukea, sillä esityksen aikana osa yleisöstä jopa buuasi esitykselle. Kritiikki johtui osin ehkä siitä, että kappaleessa irvaillaan Euroviisuille useampaan kertaan. Osansa saa muiden muassa Johnny Logan.