Irlanti häpeissään euroviisukalkkunansa takia

Euroviisut · Stara.fi

Menestyksekkäänä euroviisumaana tunnettu Irlanti pettyi eiliseen semifinaaliin, jossa maata edustanut Dustin-kalkkuna putosi kisasta. Kyseessä oli 43 vuoden aikana vasta kolmas kerta, kun Irlanti ei ole mukana finaalissa.

– Tämä on valtava pettymys irlantilaisille. Minulle ei tullut edes mieleen, että emme selviytyisi finaaliin. Tällaista Euroviisut ovat. Sitä tekee parhaansa, mutta aina se ei riitä, Irlannin viisukommentaattori kertoi Daily Mirror -lehdelle.

Etukäteen Kilpailun kohutuin ”esiintyjä” oli kalkkunahahmo Dustin, joka on kotimaassaan erittäin suosittu. Omaa keskusteluohjelmaakin nykyisin isännöivä kalkkuna on julkaissut Irlannissa jo kuusi levyä ja levyttänyt duettoja muiden muassa Bob Geldofin ja Chris De Burghin kanssa.

Esityksessään kalkkuna irvaili viisuyleisölle kappaleellaan Douze Pointe, eli kaksitoista pistettä. Irvailu oli kuitenkin liikaa, ja Belgradissa yleisö buuasi esitykselle. Samansuuntainen reaktio tapahtui myös eurooppalaisissa kotikatsomoissa, eikä Dustin saanut tarpeeksi pisteitä selvitäkseen finaaliin.

Irlanti on voittanut Euroviisut yhteensä seitsemän kertaa.