Bulgarian danceryhmä yllätti Euroviisuissa palavilla levysoittimilla!

Euroviisut · Stara.fi

Euroviisuissa on yleensä totuttu näkemään lähinnä kevyttä glitterinkimalteista eurodiscoa tai itkunhuuruisia balladeja. Lordin myötä myös muut maat ovat uskaltautuneet suunnata uusille urille kappalevalinnoissaan. Näin myös Bulgaria.

Suomea edustaa tänä vuonna viisujoukosta selvästi erottuva metalliryhmä Teräsbetoni. Lisäksi Bulgarian ja Maltan edustajina nähtiin danceartistit. Bulgariaa edustaa joukkion ainoa täysverinen danceryhmä Deep Zone Project, joka esiintyi yhdessä DJ Balthazarin kanssa. Ryhmän kappale on nimeltään DJ, take me away.

Esityksen aikana nähtiin myös hieman erikoisempaa pyrotekniikkaa, kun Balthazarin Technics SL1200MKII -levysoitinklassikoilla pyörineet vinyylilevyt tuikattiin tuleen. Varsinainen kappale yhdistää elementtejä dancesta, housesta ja trancesta. Biisin voi kuunnella yhtyeen MySpace-sivuilla.

Vuonna 2000 perustettu nelihenkinen Deep Zone on kotimaassaan varsin suosittu yhtye, jonka tunnetuimmat hitit ovat nimeltään Ela Izgrei (ks. video alla) ja Without Caffeine. Lisäksi yhtye on remixannut muiden muassa Madonnaa. Bändiin kuuluvat DJ Dian, Rossko, Lyubomir Savov ja vokalisti Yoanna. Viimeksi mainittu on asunut lapsuudessaan pari vuotta myös Suomessa.