Amy Winehousella hengenvaarallinen keuhkosairaus!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikko sitten sairauskohtauksen jälkeen kotoaan sairaalaan kiidätetty poppari Amy Winehouse kärsii keuhkolaajentumasta, joka on hengenvaarallinen ja parantumaton sairaus.

Viime viikolla lääkäri päättivät siirtää laulajan eristykseen, kun hänen uskottiin sairastuneen tuberkuloosiin. Viikonloppuna kuitenkin selvisi, ettei hänellä ole tuberkuloosia, vaan keuhkolaajentuma. Winehousen isä on vahvistanut tiedot sairaudesta Sunday Mirror -lehdelle.

Keuhkolaajentuma on kroonisen tulehduksen aiheuttama tauti, jossa keuhkoputken seinämät ovat kovettuneet jatkuvan ärsytyksen seurauksena siten, että ilman kulkuaukko pienenee ja hapenottokyky heikkenee. Tautia hoidetaan astman kaltaisesti ja osittain samoilla lääkkeillä. Sairastuneista jopa 95 prosenttia tupakoi.

Keuhkolaajentumaa ei voida parantaa, mutta tupakoinnin lopettaminen kokonaan hidastaa taudin etenemistä. Winehousen isän mukaan Amyn keuhkojen hapenottokyvystä on nyt jäljellä vain 70 prosenttia.

– Uskomatonta että tämä tapahtuu kauniille 24-vuotiaalle tyttärelleni. Mutta jos huumeet ovat hänelle tärkeämpiä kuin hengittäminen, olkoon niin. Lääkärit sanoivat Amylle, että jatkossa huumeidenkäyttö ei tuhoa vain hänen ääntään, vaan se tappaa hänet, Winehousen isä kertoi lehdelle.