Maailman parhaat tanssibiisit listattiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittiläisen BBC Radio 2 -radiokanavan kuulijat ovat rankanneet maailman kaikkien aikojen tanssibiisit paremmuusjärjestykseen. Muusikoista koostunut esiraati valitsi ensin 20 kappaletta mukaan äänestykseen, josta kansa äänesti lopulta voittajat.

Maailman parhaiden tanssibiisien listakärkeen nousi Michael Jacksonin jättihitti Billie Jean. Toiseksi paras tanssiraita on äänestyksen mukaan Donna Summerin I Feel Love ja kolmanneksi paras James Brownin Get Up (I Feel Like A Sex Machine).

Jacksonin voitokasta Billie Jean -klassikkoa kehuttiin äänestyksessä muiden muassa Jacksoniksi parhaimmillaan. Kappaleen basslinea on kopioitu satoihin kappaleisiin ympäri maailmaa ja musiikkityyleistä riippumatta. Michael Jacksonin kirjoittama ja Quincy Jonesin tuottama megahitti nousi brittilistalle vuonna 1983. Se oli singlelohkaisu Thriller-albumilta, joka on edelleen maailman kaikkien aikojen myydyin albumi.