Fintelligensin näyttävä paluuvideo ensimmäisenä Starassa, katso!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen tunnetuin hiphop-yhtye on taas täällä. Elastisen ja Iso H:n muodostama Fintelligens ovat yhdistäneet jälleen voimansa menestyksekkäiden soolourien jälkeen. Uusi studiolevy julkaistaan syksyllä, ja sitä ennen levyltä julkaistaan 21. heinäkuuta maistiaisena single Hoida homma.

Hoida Homma on taattua Fintelligensiä, siinä yhdistyy parhaalla tavalla saundimaailmaa minun, sekä Elastisen soololevyiltä, Iso H kommentoi.

Fintelligensin paluuta on odotettu pitkään ja hartaasti. Yhtye mullisti kotimaisen urbaanin musiikin kolmella albumilla ja yhdellä kokoelmalla, jotka kaikki myivät yli kultalevyrajan. Yhteensä bändin levyjä ostettiin vuosina 1998 – 2003 yli 100.000 kappaletta.

Viidessä vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon. Iso H ja Elastinen perustivat oman levy-yhtiön, Rähinä Recordsin, yhdessä Kapasiteettiyksikkö -yhtyeen kanssa. Elastinen toimii nykyisin yrityksen toimitusjohtajana ja Iso H nauhoittaa, miksaa ja masteroi valtaosan yhtiön julkaisuista. Fintelligensin tauolle jäämisen jälkeen Elastinen on julkaissut kolme sooloalbumia ja keikkaillut ahkerasti ympäri maata. Myös Iso H julkaisi taannoin pitkään odotetun sooloalbuminsa.

Tällä hetkellä Elastinen ja Iso H ovat studiossa valmistelemassa syksyllä julkaistavaa, vielä nimeämätöntä levyään. Albumin ensimmäinen single Hoida Homma pyörii jo täyttä häkää radiossa ja on saanut todella innostuneen vastaanoton. Kappaleen musiikkivideo on nyt katsottavissa ensimmäisenä Starassa artikkelin alta tai tästä! Uuden levyn myötä siirtyy show myös tien päälle. Ensimmäinen Fintelligenssin keikka nähdään Pipefestissa 2. elokuuta.