Pankkikeikka

Elokuvat · Stara.fi

Brittileffa Pankkikeikka kertoo tositarinan 1970-luvun alussa Lontoossa toteutetusta Baker Streetin pankkiryöstöstä, joka salattiin yleisöltä peräti 30 vuoden ajan, koska siihen liittyi paljastuskuvia kuninkaallisen perheen ja hallituksen jäsenistä. Varkaiden matkaan lähti ennätysmäärä rahaa, jota ei koskaan saatu takaisin.

Pankkikeikka tapahtui syyskuussa 1971, kun varkaat kaivoivat tunnelin pankkiholviin, varastivat rahat ja tyhjensivät tallelokerot. Ryhmän saaliin arvo nousi useisiin miljooniin puntiin ja mukaan lähti siis myös erittäin salaista kuvamateriaalia. Lehdistö uutisoi aiheesta, mutta hallitus vaiensi median antamalla D-käskyn, joka vastasi sensuuria. Tämän elokuvan kerrotaan paljastavan todelliset tapahtumat ja sen että koko keikka oli hallituksen junailema.

Elokuva on harvinaisen laadukkaasti toteutettu brittielokuva. Sen todellisuuteen perustuva tarina on herkullinen ja tarina tarjoaa katsojalle jännitystä monella tasolla. Toisaalta vaarassa on pankkiryöstön ja toisaalta hallituksen salaliiton paljastuminen. Ohjaaja Roger Donaldson pitää jännityksen tiiviinä loppumetreille saakka.

Casting on onnistunut erinomaisesti, kun Crank-elokuvassakin loistanut Jason Statham onnistuu upeasti elokuvan yltiökarismaattisena päärosvona, ja naispääosan Saffron Burrows on kuin näyttelevä supermalli. Hänessä olisi ainesta vaikkapa seuraavaksi Bond-tytöksi. Myös sivuosiin on saatu kerrankin kiinnitettyä lähes täydelliset tähdet.

Pankkikeikka on kutkuttavan jännittävä tositarina.

Genre: Jännitys

Ohjaus: Roger Donaldson

Pääosissa: Jason Statham, Saffron Burrows, Stephen Campbell Moore, Daniel Mays, James Faulkner

Ensi-ilta: 11.7.2008

Kesto: 1:54

Pisteet 4/5