Dubai on viihdebisneksen uusi Las Vegas

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa sijaitseva Las Vegas on ollut jo vuosikymmeniä maailman kiistaton viihdepääkaupunki, mutta nyt sen suvereeni status on mahdollisesti murenemassa uuden viihdemetropolin tieltä.

Lukuisat amerikkalaiset ravintolamogulit ovat parhaillaan suunnittelemassa omien hotelliensa ja klubiensa avaamista Arabiemiraattien suurimpaan kaupunkiin. Turismiin mittaamattomia summia viime vuosina sijoittanut Dubai kiinnostaakin heitä nyt enemmän kuin New York ja Las Vegas.

– Dubai on nyt se mitä Las Vegas oli kymmenen vuotta sitten, newyorkilaisen Pink Elephant -klubin omistaja Josh Kaiser kertoi New York Magazinelle.

Äskettäin Dubaista palanneen Kaiserin mukaan paikallinen sheikki voi tuhlata helposti satojatuhansia dollareita yhdessä illassa, mutta lyhyt matka Eurooppaan ja Aasiaan tuo myös kansainvälisiä vieraita. Tiukan islamilaisen maan lakien mukaan alkoholia saa myydä vain siihen luvan saaneiden hotellien yhteydessä, joten ravintolan yhteyteen tulee avata myös hotelli.

Maan muita alueita selvästi länsimaisemmassa Dubaissa haetaan parhaillaan oikeaa suhtautumista alkoholin kanssa mielellään juhliviin länsimaiden kansalaisiin.

– He ovat parhaillaan löytämässä oikean tasapainon uskonnon, viihteen ja turismin välillä. Homma on kasvamassa siellä räjähdysmäisesti, Chelsea Star Loungen omistaja Charles Ferri kertoi samalle lehdelle.

Uusimmat