Zohan – lupa saksia

Elokuvat · Stara.fi

Adam Sandlerin tuorein sekoilukomedia keskittyy agenttien ja kampaajien maailmaan. Zohan on israelilainen agentti ja terroristien kauhu. Hän kuitenkin kyllästyy terroristien jahtaamiseen ja päättää lavastaa kuolemansa aloittaakseen uuden elämän Yhdysvalloissa.

Kampaajan ammatista haaveillut Zohan pääsee toteuttamaan unelmaansa New Yorkissa, jossa hän nouseekin nopeasti lähes kulttimaineeseen. Nimen ja ammatin vaihtaminen eivät kuitenkaan aina riitä, ja pian julkkiskampaaja saa huomata verisen menneisyytensä edelleen vainoavan häntä.

Zohanin hahmo on häiritsevän paljon Boratin kaltainen, joten hahmoja vertaa väkisinkin toisiinsa. Adam Sandler vetää roolin jopa tähän genreen hieman liian yliampuvasti erityisesti puheen osalta, eikä dialogikaan ole parhaimmasta päästä. Mukana on toki useita hienosti maaliin osuvia kuitteja julkkiksille ja poliitikoille.

Elokuvan parasta antia ovat näyttävät parkour-stuntit, mutta myös puvustus on onnistunut harvinaisen hyvin. Mukana on myös useita tuttuja tähtiä cameo-rooleissa sekä härkin hauskaa tuotesijoittelua. Tarina on hieman keskimääräistä parempi, ja Zohan onkin leppoisaa ”aivot narikkaan” -osaston katsottavaa.

Genre: KomediaOhjaus: Dennis DuganPääosissa: Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Rob SchneiderEnsi-ilta: 22.8.2008Kesto: 1:55

Pisteet 3/5