Tropic Thunder

Elokuvat · Stara.fi

Näyttelijä-ohjaaja-tuottaja Ben Stiller on jälleen työstänyt komedian, jossa hän on itse mukana monessa roolissa. Kameran takana häärivä supertähti nähdään myös elokuvan pääosassa itsekeskeisenä Hollywood-tähtenä, joka joutuu kuvaamaan sotaelokuvaa keskelle viidakkoa.

Tugg Speedman (Ben Stiller) tähdittää suuren budjetin sotaelokuvaa, mutta kuvaukset menevät mönkään hänen ja kollega Kirk Lazaruksen (Robert Downey Jr.) välisten jännitteiden takia. Lopulta tuotantoyhtiö iskee rahoitushanat kiinni, ja ohjaaja saa ajatuksen kuvata leffa siten, että ryhmä ohjaa itse itseään viidakossa.

Mukana taistelussa ovat myös hemmoteltu komediatähti Jeff Portnoy (Jack Black) ja jalat maassa oleva teinitähti Kevin Sandusky (Jay Baruchel). Viidakossa ryhmä joutuu kuitenkin keskelle oikeaa taistelua, mutta tähdet luulevat olevansa edelleen elokuvan kuvauksissa. Totuuden selvittyä heidän on enää myöhäistä palata takaisin.

Tropic Thunder irvailee osuvasti lukemattomille elokuville sekä Hollywood-keskeisen maailman kliseille. Osansa pilailusta saavat niin Eddie Murphy, Lindsay Lohan ja Matthew McConaughey. Lisäksi elokuvan dialogi on viilattu teräkuntoon piilottaen siihen joka puolelle singahtavia kuitteja. Leffan tarina on vain keskinkertainen, mutta se jääkin selvästi vitsien varjoon.

Näyttelijöiden puolella erityisesti Robert Downey Jr teke todella hyvän roolin ja Jack Black on jälleen leffan heikoin lenkki. Mukana on myös monia cameoita, kuten Ben Stillerin näyttelijävaimo sekä Nsync-poikabändistä tuttu Lance Bass.

Genre: Toiminta / komedia



Ohjaus: Ben Stiller



Pääosissa: Ben Stiller, Robert Downey Jr, Jack Black, Nick Nolte



Ensi-ilta: 19.9.2008



Kesto: 1:48

Pisteet 4/5