Niko – lentäjän poika

Elokuvat · Stara.fi

Syksyn animaatiosuosikki on suomalainen Niko – lentäjän poika, joka kertoo nuoren ja uhkarohkean poronvasan seikkailusta jouluisessa Lapissa.

Niko uskoo, että hänen isänsä kuuluu Joulupukin maineikkaisiin lentojoukkoihin, mutta kukaan ei usko häntä. Nikon äidin mukaan hän sai kuitenkin alkunsa, kun äiti tapasi komean lentojoukkojen jäsenen. Isästä ei ole kuulunut sen koommin, mutta Niko haluaa osoittaa äitinsä tarinan oikeaksi.

Niko ja muut pikkuporot saattavat kotilaumansa susien armoille, jolloin koko tokka joutuu liikekannalle. Vaarallisen matkan tiimellyksessä Niko katoaa yllättäen Lapin erämaahan. Hän on lähtenyt etsimään isäänsä ja tullakseen itsekin lentäjäsankariksi.

Elokuvan tarina on erittäin onnistunut ja hahmojen suomenkielinen dialogi on sujuvaa. Myös animaatioiden ja äänimaailman suhteen leffa täyttää kaikki kansainväliset standardit. Aivan perheen pienimmille elokuva ei sovellu, sillä ennakkonäytöksestä heitä poistui itkua tuhertaen kesken leffan. Elokuva oli heille liian pelottava, ja erityisesti palava tonttu oli vähintään mielenkiintoinen valinta.

Kokonaisuutena Niko – lentäjän poika on hyväntuulinen koko perheen seikkailu.

Ohjaus: Kari Juusonen, Michael HegnerPääosissa (ääninä): Olli Jantunen, Hannu-Pekka Björkman, Vuokko Hovatta, Vesa Vierikko, Jussi Lampi, Risto Kaskilahti, Minttu Mustakallio, Juha Veijonen, Puntti Valtonen, Elina Knihtilä, Juulia Rönkkö, Tommi Korpela, Aarre Karén, Kari Hietalahti, Risto Kaskilahti , Veikko Honkanen.Ensi-ilta: 10.10.2008Kesto: 1:23

Pisteet 4/5