Eagle Eye

Elokuvat · Stara.fi

Nykymaailmassa näyttää olevan tilaus Isoveli valvoo -osaston seikkailuelokuville. Sarjan uusin tulokas on Eagle Eye, joka kertoo sci-fi-tarinan siitä kuinka ihmisten koko elämää voidaan valvoa valvontakameroiden, tietokoneiden ja kännyköiden kautta.

Tässäkin tarinassa liian suuren keinoälyn omaava supertietokone ottaa ohjat omiin käsiinsä ja on tuhota Yhdysvaltojen koko hallituksen. Kyseessä on siis uusi versiointi 2001 : Avaruusseikkailu -elokuvasta.

Jerry Shaw (Shia LaBeouf) ja Rachel Holloman (Michelle Monaghan) ovat kaksi toisilleen tuntematonta henkilöä, jotka päätyvät yhteen saatuaan mystisen soiton naiselta, jota he eivät ole koskaan tavanneet. Nainen kiristää heitä ja auttaa parin tekemään toinen toistaan uskomattomampia tekoja.

Kaikki mahdollinen teknologia on valjastettu parin toiminnan tukemiseksi, joten heidän puolellaan ovat niin sataman nosturit kuin sähköjohdotkin. Lopulta pari alkaa epäilemään, ettei mikään taho voisi kontrolloida kaikkea maailman tekniikkaa samaan aikaan. Kello kuitenkin tikittää, eikä asian selvittämiseksi ole enää aikaa.

Tarina kertoo siis tietoyhteiskunnalle ominaisen Isoveli valvoo -kehityksen vaaroista, jossa kännykät ja valvontakameroiden kuvat päätyvät reaaliajassa vääriin käsiin. Tarina menee kuitenkin todella överiksi, jotta sitä voisi katsoa viihdyttävästi edes sci-fi-elokuvana. Takaa-ajot on ohjattu aivan liian sotkuisti, ja erityisesti epileptikot saavat takuulla oireita sekamelskasta.

Kokonaisuutena Eagle Eye on hauska satu, mutta tarina menee jopa saduksi hieman liian pitkälle.

Genre: Sci-fi / jännitysOhjaus: D.J. CarusoPääosissa: Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Billy Bob ThorntonEnsi-ilta: 3.10.2008Kesto: 2:00

Pisteet 2/5