Max Payne

Elokuvat · Stara.fi

Maailmalla hienosti menestyneeseen suomalaispeliin perustuva actionpaketti Max Payne tuo valkokankaalle samannimisen kovaotteisen poliisin (Mark Wahlberg). Peliä on myyty yli seitsemän miljoonaa kappaletta, mutta se ei näköjään takaa tarinan toimivuutta valkokankaalla.

Perheensä menettänyt etsivä joutuu tiukan paikan eteen tutkiessaan selvittämätöntä murhaa, joka liittyy mahdollisesti myös hänen vaimonsa ja lapsensa murhaan. Mystiset mustat enkelit vaikuttavat surmaavan ihmisiä, mutta johtolankoja ei juuri löydy. Lopulta Max Payne saa vihiä mystisestä lääkeaineesta, jolla voi olla osaa tapahtumiin.

Elokuvan lavastus on ensiluokkaisen näyttävää ja tyylikästä ja ohjaus tarjoaa tiivistä tunnelmaa. Siihen positiiviset puolet sitten jäävätkin, sillä sama tarina on nähty valkokankaalla jo kymmeniä kertoja hieman eri versioina. Elokuvaa varten olisi kannattanut nähdä hieman enemmän vaivaa, sillä nyt käsikirjoitus on haukotuksiin saakka ponneton ja mitäänsanomattoman ennalta-arvattava.

Pääosassa Mark Wahlberg on keskinkertaisen toimiva, mutta tarinan kaikki sidekick-hahmot ja erityisesti Jack Lupino (Amaury Nolasco) ovat suorastaan naurettavan korneja ja päälleliimatun mystisiä. Mona Sax (Mila Kunis) sisältää hiukan potentiaalia, mutta sekin jää vaisuksi. Nimekkäästä näyttelijäkaartista muiden muassa Chris O’Donnell ja Ludacris olisi hyvin voinut korvata nimettömillä halpistähdillä. Sivuroolissa vilahtaa myös poptähti Nelly Furtado.

Elokuvilla on tapana nostaa pelien myyntiä, mutta tässä tapauksessa taitaa käydä juuri toisinpäin. Max Payne on haukotuttavan keskiverto vauhtipätkä.

Genre: Toiminta / jännitysOhjaus: John MoorePääosissa: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Beau Bridges, Ludacris, Donal Logue, Chris O’DonnellEnsi-ilta: 17.10.2008Kesto: 1:42

Pisteet 3/5