Missä on BB-Anniinan yleissivistys?

Big Brother · Stara.fi

Big Brother -talossa jo muutaman viikon asunut BB-Anniina on aiheuttanut kilpailun aikana lukuisia noloja tilanteita yleissivistyksellään – tai oikeastaan sen puutteella.

20-vuotias tamperelainen ylioppilas ja parturi-kampaaja on yllättänyt muut asukkaat kerta toisensa jälkeen kysymällä aivan arkisten sanojen merkityksiä. Anniinalle muiden muassa sanat fetissi, feminismi, sosialismi, kolhoosi, kommunismi, realismi, demokratia ovat olleet täyttä hepreaa.

– Onko sosialismilla jotain tekemistä sosiaalisuuden kanssa? Anniina tiedusteli viime viikolla asukkaiden maalatessa kuvaa, jonka tuli esittää sosialistista realismia.

Big Brother Extra -ohjelmassa nähtiin äskettäin jopa sketsi aiheesta. Eilen Anniina yllätti asukkaat myös kielitaidottomuudellaan. Asia selvisi muille, kun taloon asteli uutena asukkaana zimbabwelainen Munya Chidzonga.

– Mä en osaa yhtään englantia. Osaan kuunnella, mutta en puhua, Anniina myönsi.

– Tää on mulle hirveän hyvää harjoitusta, vaikka en osaa puhuakaan. Oon vaan ihan hiljaa ja yritän oppia englantia. Tää on ihan sairaan hienoa. Enkuntuntia 24 hoo. Mä oon jo nyt ihan poikki, Anniina totesi jo parin tunnin kuluttua.

– Mikä on aamiainen englanniksi, ylioppilas Anniina tiedusteli eilen illalla.

Tähän jälkeen Anniina ei pystynyt ottamaan osaa keskusteluun eikä ymmärtänyt mistä muut asukkaat englanniksi keskustelivat. Hän joutui kysymään lukuisia kertoja kulloistakin aihetta ja muut asukkaat saivat tulkata keskusteluja hänelle suomeksi. Myös BB-Tuuli valitteli heikkoa englanninkielen taitoaan, mutta hänen ei kuitenkaan tarvinnut kysellä muilta mistä talossa milloinkin keskusteltiin.

Pari päivää sitten myös BB-Kassu tuskastui Anniinaan kertoessaan vauhdikasta tarinaa.

– Mä heittelin päätä niin nopeesti sivuille, että mun ainoa herne heilahteli, BB-Kassu vitsaili.

– Mikä herne? Anniina kysyi.

– Mulla taitaa olla päässä ainakin isompi herne kuin Anniinalla, Kassu nauroi.

Maanantain aikana Anniina on saanut hieman paremmin kiinni asukkaiden puheista ja itsekin uskaltautunut ottamaan osaa keskusteluihin muutamalla sanalla.