Tampereella keikkailee tällä viikolla lähes sata bändiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikki & Media -tapahtuman yhteydessä toista kertaa järjestettävä Lost in Music -festivaali käynnistyy tänään Tampereella. Neljän päivän aikana yhteensä 14 keikkapaikalla nähdään lähes sata artistia ja yhtyettä.

Tapahtuman pääkonserteissa Klubilla ja Pakkahuoneella esiintyy maan suosituimpien yhtyeiden lisäksi myös nousevia kykyjä. Tarjolla on esimerkiksi juuri uransa lopettamisesta kertonut Hanoi Rocks, toisen albuminsa julkaisuun valmistautuva Sturm und Drang, pienisuuri orkesteri Ismo Alanko Teholla, suosiotaan jatkuvasti kasvattava Poets of the Fall, Euroviisu-edustaja Teräsbetoni ja vaihtoehtoyhtye Disco Ensemble.

Lost in Musicissa nähdään tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös ulkomaisia artisteja. Tampereelle saapuvat yhdysvaltalainen horror rock -yhtye Aiden, brittiläinen punk/hard rock -bändi The Wildhearts, islantilainen tulokas Sign ja Viron suosituin yhtye The Sun.

Festivaalin raskaampaa tarjontaa edustavat Hellän ja Vastavirran konsertit. Hellä keskittyy kahden illan aikana heavyyn ja metalliin, kun taas Vastavirralla nähdään punkia ja hardcorea. Näiden vastapainoksi Apollossa kuullaan artisteja myös aikuisempaan makuun Pauli Hanhiniemi & Hehkumon ja Even johdolla. Edellisvuosien tapaan tarjolla on myös ilmaiskeikkoja.

Paapan kapakan iltapäivämatineoissa nähdään esimerkiksi Judge Bone, Jaakko & Jay ja Tapes, ja iltaisin maksuttomia konsertteja järjestetään sekä Ravintola Artturissa että Dog’s Homessa.

Ensimmäistä kertaa mukana on lyhytelokuvia ja musiikkivideoita, joita pääsee katsomaan perjantai-iltana Kotibaarin ilmaisella Future Shorts -klubilla. Alle 18-vuotiaat voivat myös osallistua Lost in Musiciin Pakkahuoneen ikärajattomilla keikoilla.