007 Quantum Of Solace

Elokuvat · Stara.fi

Maailman tunnetuin salainen agentti on palannut valkokankaalle. James Bond 007 seikkailee nyt jo 22. kerran elokuvassa Quantum Of Solace. Leffassa nähdään kuitenkin huimasti muuttunut Bond, joka ei nykyisellään juuri eroa muista agenttisankareista. Elokuvan tarina jatkuu häiritsevän suoraan siitä mihin Casino Royale jäi, eli kyseessä on selvästi jatko-osa.

Tarinassa James Bond jahtaa taas roistoja kohteenaan liikemies Dominic Greene, jonka kiikarissa on maailman tärkein luonnonvara. Sitä saadakseen hän kaataa hallituksia ja nostaa valtaan diktaattoreita ympäri maailmaa. Bondin tehtävänä on tällä kertaa pelastaa eräs Etelä-Amerikan kansa diktatuurilta.

Elokuvan juoni ei juuri kehuja ansaitse, ja sen puutteet onkin paikattu pääasiassa vauhdikkailla kohtauksilla, takaa-ajoilla, pahoinpitelyillä ja räjähdyksillä. Leffa tarjoaakin laadukasta actionia monen elokuvan edestä ja on varsin viihdyttävää katsottavaa toimintaelokuvien ystäville. Elokuvan kuvaus, ohjaus ja leikkaus ovat kerrassaan upeaa katsottavaa ja tunnetta lisää tieto siitä, että Daniel Craig toteutti suurimman osan stunteistaan itse eikä digiefektejä ole elokuvassa juuri käytetty.

Perinteisen James Bond -hahmon ystävät sen sijaan pettyvät elokuvaan. Uusi Bond on unohtanut maneerit, jotka tekivät agenttisankarista klassikon. Mukana ei ole enää futuristisia gadgetteja, lipevän tyylikästä naistennaurattamista ja repliikkejä kuten ”Olen Bond… James Bond” sekä juomatilauksia ”Ravistettuna, ei sekoitettuna”. Nykyisellään 007 ei siis eroa mitenkään esimerkiksi Jason Bournesta ja muista tutuista agenteista.

Nyt kun James Bond -hahmo on kuin kuka tahansa agentti, on elokuva Bond-leffana pettymys, mutta perinteisenä toimintaelokuvana se toimii kuitenkin varsin hyvin. Lopputulos riippuu pitkälti siitä kumpaa katsoja haluaa.

Pisteet 4/5