Top Gear teki erikoisjakson Suomesta, katso video!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimmaksi autoalan televisio-ohjelmaksi mainittu brittiohjelma Top Gear vieraili taannoin Suomessa telemässä ohjelmaa. Toimittaja James May kävi ottamassa selvää miksi suomalaiset ovat maailman nopein kansa.

May tapasi reissullaan formulamestari Mika Häkkisen, joka opetti hänelle auton käsittelyä ja kertoi suomalaisesta sisusta. Ohjelmassa esitetyn insertin aluksi katsojille kerrotaan Suomen olevan tutkimuksen mukaan maailman kuudenneksi onnellisin maa ja hehkutetaan täkäläisiä rattitaitoja.

– Autourheilussa on yleinen sanonta: ”Jos haluat voittaa – palkkaa suomalainen”, May toteaa.

Jutussa kerrotaan täkäläisestä ajo-opetuksesta sekä mainitaan, että suomalaiset ottavat ajamisen hyvin vakavasti alusta saakka. James Mayn mukaan kapeat metsätiet tekevät kaikista suomalaisista automaattisesti rallikuskeja.

James May pääsee Mika Häkkisen opetuksen lisäksi myös Mäntyharjulle ajamaan jokamiesluokkaa suomalaisten kanssa. Juontajan mukaan osan kuljettajista pitäisi olla vielä kotona tekemässä matikantehtäviään. Lopulta lapset, kotiäidit ja eläkeläiset pesevät hänet mennen tullen.

– Suoritus oli keskiverto Suomessa. Muualla olisin voittanut.

Katso viime sunnuntaina Britanniassa esitetyn insertin ensimmäinen osa tästä tai artikkelin alta ja toinen osa tästä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Uusi Suomi.