Madagascar 2

Elokuvat · Stara.fi

Kolme vuotta sitten Madagascar-animaatio valloitti katsojat valkokankaalla, ja nyt elokuva on saanut odotetun jatko-osan. Kyseessä onkin harvinainen tapaus, sillä tällä kertaa jatko-osa on hauskempi kuin edeltäjänsä.

Madagascar 2 -elokuvan tarinassa seikkailevat kaikki ensimmäisestä elokuvasta tutut hauskat hahmot. Tällä kertaa viidakon asukkaat pyrkivät palaamaan New Yorkiin, mutta matkaan tulee muutamia mutkia. Hullunhauskat pingviinit ovat saaneet lentokoneen korjattua ja kaikki näyttää hyvältä, mutta tuloksena on pakkolasku keskelle Afrikan savanneja.

Savanneilla ja viidakoissa eläimille selviää heidän todellinen taustansa ja Alex löytää samalla kadonneet vanhempansa. Perheen jälleennäkeminen saa kuitenkin pian varsin epämielyttävän käänteen.

Elokuvan varsinainen tarina ei ole kovin kaksinen, mutta suomenkielisen version käännöstyö on onnistunut täydellisesti. Näkemättä alkuperäistä englanninkielistä versiota voidaan olettaa, että se tuskin onnistuu yhtään paremmin. Elokuvan vitsit, murjaisut ja koko dialogi on kerrassaan upeaa, ja iso osa vitseistä aukeaa luultavasti vain aikuisille, joten kyseessä ei ole pelkästään lasten elokuva. Lisäksi suomalaisten ääninäyttelijöiden työ on loistavaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Madagascar 2 aiheuttaa takuuvarmasti hyvää mieltä ja naurua kaikenikäisille katsojille.

Genre: AnimaatioOhjaus: Eric Darnell, Tom McGrathPääosissa (suomalaisina ääninä): Petteri Summanen, Mikko Leppilampi, Laura Voutilainen, Janne Reinikainen, Antti Pääkkönen, Pertti Koivula, Kari Hietalahti, Ville ValoEnsi-ilta: 21.11.2008Kesto: 1:31

Pisteet 4/5