Valheiden verkko

Elokuvat · Stara.fi

Agenttielokuvien buumi jatkuu nyt tarinalla Lähi-idästä. Valheiden verkko perustuu Washington Post -lehden kolumnisti Dacid Ignatiuksen vuonna 2007 julkaisemaan romaaniin. Tarina kertoo Lähi-idässä operoivasta CIA-agentista Roger Ferrisistä (Leonardo DiCaprio).

Ferris taistelee Irakissa ja Syyriassa terroristeja vastaan yhdessä amerikkalaisten ja Syyrian tiedustelupalvelun kanssa. Hänen esimiehensä Ed Hoffman (Russell Crowe) johtaa operaatioita Yhdysvalloista käsin, eikä hän ole perillä siitä mitä kohteessa todella tapahtuu. Siksi agentti pyytääkin apua Syyrian tiedustelupalvelun johtajalta, joka voi kuitenkin olla itsekin vihollinen.

Tiivistunnelmaisen agenttijännärin perusajatus muistuttaa shakkia, mutta kuitenkin sillä erotuksella, että pelaajia on paljon ja kulissien takaa löytyy erilaisia liittoumia, joista muut pelaajat eivät ole tietoisia. Lisäksi oman osansa soppaan tuo tarinan kannalta hieman irrallinen romanttissävyinen ihmissuhde.

Ignatius on kirjoittanut mielenkiintoisen ja todentuntuisen tarinan, jossa amerikkalaisten ylimielisyys saa myös osansa. Ridley Scottin elokuvan ohjaustyö on näyttävää, mutta kuitenkin tämän genren peruskamaa. Leonardo DiCaprio onnistuu mainiosti paikallisiin oloihin sopeutuneena monitaiturina, mutta perheenisä-agentti Russell Crowe ei ole tässä elokuvassa parhaimmillaan. Kokonaisuutena Valheiden verkko on kuitenkin varsin viihdyttävää ja nopeatempoista agenttitoimintaa.

Genre: ToimintaOhjaus: Ridley ScottPääosissa: Leonardo Di Caprio, Russell Crowe, Mark Strong, Carice van HoutenEnsi-ilta: 28.11.2008Kesto: 2:11

Pisteet 3/5