Vicky Christina Barcelona

Elokuvat · Stara.fi

Veteraaniohjaaja Woody Allen näyttää nyt kuinka häneltä onnistuu satiirinen kertomus rakkaudesta ja ihastumisesta. Vicky Christina Barcelona kertoo amerikkalaisista ystävyksistä Christinasta (Scarlett Johansson) ja Vickystä (Rebecca Hall), jotka matkustavat kesäksi Espanjaan.

Neitokaiset tapaavat baarissa komean espanjalaisen taidemaalari Juan Antonion (Javier Bardem), joka kutsuu naiset siltä seisomalta viettämään viikonloppua kanssaan. Kaikelle uudelle avoin Christina innostuu ajatuksesta. Konservatiivinen Vicky yrittää tuloksetta kääntää ystävänsä päätä, joten pian he ovat pienessä yksityiskoneessa matkalla kohti tuntematonta.

Tulossa on seikkailu, jota kumpikaan nuorista naisista ei tule koskaan unohtamaan. Osansa seikkailuun tuo myös Antonion entinen vaimo Maria Elena (Penelope Cruz), joka palaa miehensä luo yritettyään sitä ennen itsemurhaa. Taidemaalarin perässä on siten kaksi naista ja kolmiodraama on valmis.

Tyylillisesti Vicky Christina Barcelona jatkaa siitä mihin kolmen vuoden takainen Match Point jäi. Hieman yllättäen elokuvan todellisessa pääosassa eivät olekaan Scarlett Johansson, Penelope Cruz tai Javier Bardem, vaan siinä seurataan eniten Rebecca Hallin tuntemuksia ja kokemuksia.

Elokuvan tunnelmaa pilaamaan Woody Allen on ottanut mukaan kornin kertojanäänen, aivan kuin katsoja tarvitsisi apua näkemänsä tai henkilöhahmojen tulkitsemiseen. Aikaisemmista Allen-elokuvista tutulla rohkeammalla ja nenäkkäämmällä otteella tuo kertoja olisi voinut toimia hyvin, mutta tällä kertaa se tyytyy vain ponnettomasti kertaamaan tapahtumia. Allen voisi siltä osin palata aikaisempaan tyyliinsä.

Kertojanääni ei onnistu kuitenkaan pilaamaan koko elokuvaa, ja hidastempoinen tarina muodostuukin mielenkiintoiseksi ja eksoottisen värikkääksi. Allenin olisi kuitenkin odottanut saavan mehukkaasta alkuasetelmasta ja tarinan ihmissuhteista hieman enemmän irti. Nyt lopputuloksena on välimallin Allen-elokuva.

Genre: Romanttinen draama / komediaOhjaus: Woody AllenPääosissa: Scarlett Johansson, Penélope Cruz, Javier Bardem, Rebecca Hall, Patricia Clarkson, Kevin Dunn, Chris MessinaEnsi-ilta: 31.10.2008Kesto: 1:38

Pisteet 3/5