Call Of Duty : World At War (PC)

Pelit · Stara.fi

Maailman parhaaksi sotapeliksi usein aivan aiheestakin luonnehdittu Call Of Duty -pelisarja saa nyt jatkoa World At War -osasta. Suosikkisarjan kovasti odotettu uusin peli ei kuitenkaan onnistu lunastamaan tai ylittämään ennakko-odotuksia edeltäjiensä tavoin.

Siinä missä lähes täydelliseksi kehuttu Call Of Duty 4 : Modern Warfare oli upea ja sopivasti uudistettu pelikokemus mainion tarinan kera, onnistuu seuraaja World At War vain toistamaan aikaisempien versioidensa tunnelmia. Peli sijoittuu jälleen kerran toiseen maailmansotaan, joka on tahkottu läpi eri pelien myötä jo monet kerrat. Lähtökohta on siis perin tylsä, mutta mukaan on onneksi saatu jotain uuttakin, kuten esimerkiksi monipuoliset taistelut japanilaisia vastaan. Mukana on myös tehtäviä muiden muassa liekinheittäjänä ja tankin ohjaksissa.

Pelin kohtausten käsikirjoittamiseen olisi voinut käyttää hieman enemmän aikaa ja mielikuvitusta. Nyt pelaaja aloittaa urakkansa aivan liian usein samalla tavalla – uhrina. Positiivista tunnelmaa luo 24-sarjan Kiefer Sutherlandin kertojanääni, joka on tässä genressä uskottavuudessaan vailla vertaa. Muutenkin kiitosta tulee juuri äänimaailmasta. Myös pelin tekoäly on edelleen huippukunnossa.

Pelin grafiikka on aavistuksen aikaisempaa näyttävämpää, mutta ero ei ole merkittävä. Mukana on nyt myös uusia ongelmia, joita ei edellisessä pelissä ollut. Esimerkiksi pieni puska, kivi tai maassa makaava puunrunko pysäyttää etenemisen yllättäviin paikkoihin ja vihollisen luodit löytävät puskaan jumiutuneen kohteensa helposti. Testissä ollut PC-versio pyöri sulavasti kaikissa kohtauksissa ja latausajat olivat lyhyet, joten tekninen puoli toimii mainiosti.

Call Of Duty : World At War vaikuttaa olevan väliversio sarjan seuraavaa todella positiivista yllätystä odotellessa. Toivottavasti sellainen on jo työpöydällä. Jatkoa odotellessa tämän pelin tahkoo läpi ihan mielellään, mutta ilmaan jää lopulta kysymys, olikohan tässä nyt mitään todella uutta? Joka tapauksessa pelikokemus on positiivinen, joten tämä peli kannattaa kyllä toivoa pukinkonttiin.

Pisteet 3/5