Sex Drive

Elokuvat · Stara.fi

Hömppäteinikomedioiden tuorein tulokas on Sex Drive, joka voisi tyylillisesti olla Superbad-elokuvan jatko-osa, sillä meno on pitkälti samanlaista. Tällä kertaa kyseessä on road movie, jossa 18-vuotias Ian (Josh Zuckerman) lähtee pitkälle automatkalle menettääkseen poikuutensa verkossa tapaamansa tytön kanssa.

Mukaan reissuun lähtee myös kaksi ystävää. Todellistä äijäenergiaa uhkuva, mutta ulkoisesti nörtti Lance (Clark Duke) opastaa Iania naisten käsittelemisessä ja Felicia (Amanda Crew) tuntuu pilaavan molempien mahdollisuudet petihommiin. Reissu tuo kuitenkin tullessaan seikkailuja toisensa perään.

Tien päällä jännitystä riittää monenlaisten kommellusten muodossa. Kolmikon menopeli hajoaa ja apua löytyy yllättävältä taholta Amish-heimon (mm. Seth Green) hoivissa. Siellä Lance tapaa elämänsä rakkauden, uskomattoman kauniin Maryn (Alice Greczyn). Reissu päämäärä häämöttää vastoinkäymisten takia yhä kaukaisempana, mutta kolmikko ei halua vielä luovuttaa, vaikka Ianin isoveli haluaa kolmikon häneltä varastaman auton takaisin.

Elokuvan tarina on genrensä peruskamaa, mutta mukaan on saatu muutamia todellisia helmiä. Esimerkiksi koko Amish-sivujuonne sekä karnevaalikohtaus ovat hulvattomia. Käsikirjoittajat ovat siis saaneet aikaan jotain hieman tavallisuudesta poikkeavaa ja lopputulos on kepeän leppoisaa kohellusta. Erityisesti Lancen roolihahmo on herkullinen. Elokuvan kantava teema kiteytyy yhteen sanaan; sarkasmi.

Genre: KomediaOhjaus: Sean AndersPääosissa: James Marsden, Josh Zuckerman, Amanda Crew, Alice Greczyn, Clark Duke, Seth GreenEnsi-ilta: 5.12.2008Kesto: 1:51

Pisteet 3/5