Blackout

Elokuvat · Stara.fi

Kotimainen Blackout-elokuva kertoo sydänkirurgina sairaalassa työskentelevästä Pekka Valinnosta (Petteri Summanen), joka selittämättömästä syystä on saanut naulapyssyllä ammutun naulan päähänsä ja vaipunut koomaan.

Pitkästä koomasta herättyään mies kärsii pahasta muistinmenetyksestä. Mies alkaa selvittää mystistä tapaustaan varmana siitä, että joku haluaa saada hänet hengiltä. Selvitystyö vie yhä syvemmälle sairaalamaailman kiemuroihin ja päivänvalolle arka totuus alkaa hahmottua.

Blackout -elokuvan ilmoitetaan edustavan suomalaisille elokuville harvinaista trilleri-genreä. Valitettavasti muutamaa jännitystä luovaa kohtausta lukuunottamatta katsoja on kuitenkin jännittyneisyyden sijaan enemmänkin hämillään elokuvan monimutkaisesta ja sekavasta juonikuviosta.

Välillä liiankin hitaasti etenevä juonikuvio vaeltaa elokuvan edetessä kauas tarinan alkuasetelmista. Katsojalta vaaditaankin tarkkaa keskittymistä pysyäkseen juonessa mukana. Keskittymistä vaatii myös näyttelijöiden äänityöskentely, sillä välillä turhan hiljaa kuiskivien näyttelijöiden vuorosanoista on hetkittäin vaikea saada selvää.

Blackout-leffan aihe on nerokas, mutta valitettavasti siitä ei ole saatu kaikkea irti. Sekavan juonikuvion lisäksi myös nimekkään näyttelijäkaartin esiintyminen jää ikävän etäiseksi. Osaavat tähdet näyttelevät liiankin kylmästi, joten myös itse leffa jää tunteettomaksi ja hämmentäväksi sarjaksi erinäisiä tapahtumia. Plussaa on elokuvan kantaaottava ote Suomen sairaaloiden ja sairaanhoidon nykytilasta.

Genre: TrilleriOhjaus: JP SiiliPääosissa: Petteri Summanen, Jenni Banerjee, Irina Björklund, Hannu-Pekka Björkman, Mikko Leppilampi, Ismo Kallio, Risto Kaskilahti, Eppu Salminen, Mari Perankoski, Lena MeriläinenEnsi-ilta: 25.12.2008Kesto: 1:48

Pisteet 3/5