Lily Allen vaikeuksissa Britney-coverin takia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pari viikkoa sitten internetiin levisi Lily Allenin esittämä akustinen versio Britney Spearsin Womanizer-hitistä, kun tuottaja Mark Ronson soitti sen radio-ohjelmassaan 12. joulukuuta. Pian selvisi, ettei kappaleen coveroinnille ollut asianmukaista lupaa ja ettei sitä ollut tarkoitettu lainkaan julkiseen esittämiseen.

Kappale julkaistiin ensin YouTubessa, josta se kuitenkin poistettiin nopeasti. Tämän jälkeen se julkaistiin vielä amerikkalaisen musiikkikaupan verkkosivustolla. Nyt kappale löytyy jo lukuisilta verkkosivustoilta, eikä sen leviämistä voi estää.

Lily Allenin levy-yhtiö EMI Music on suivaantunut tapauksesta. Allen on pyytänyt tapahtunutta anteeksi ja todennut, että Ronsonin olisi pitänyt tehdä enemmän kappaleen leviämisen estämiseksi. Coveria ei alunperinkään ollut tarkoitettu julkiseen levitykseen.

– Olin pyytänyt, ettei Mark levittäisi kappaletta. Saan kiittää häntä siitä, että olen joutunut vakaviin ongelmiin levy-yhtiöni kanssa, Lily Allen kommentoi MySpace -blogissaan.

– Jotkut teistä voivat ihmetellä miksi tein Womanizerista oman versioni. Tein sen siksi, että rakastan Britney Spearsia ja tätä kappaletta. Tarkoitukseni ei ollut, että kappale päätyisi koko maailmalle. Mark pyysi minulta jotain uutta ja tuo kappale oli ainoa, joka minulla oli sillä hetkellä Blackperrysssäni.