Twilight – houkutus

Elokuvat · Stara.fi

Fantasiaelokuvien todellisen pohjanoteerauksen tekee tammikuun alussa ensi-iltansa saava Twilight – houkutus. Stephenie Meyerin kirjaan pohjautuva elokuva kertoo pikkukaupungissa asuvasta tytöstä ja vampyyreistä, jotka ovat päättäneet jättää ihmiset rauhaan.

17-vuotias Bella Swan (Kristen Stewart) muuttaa isänsä (Billy Burke) luo sateiseen pikkukaupunkiin. Siellä hän tutustuu koulun kummajaiseen Edward Culleniin (Robert Pattinson), jonka koko perhe vaikuttaa perin oudolta. Pian Bella huomaakin, että Edwardilla on useita yliluonnollisia kykyjä ja alkaa epäillä tämän olevan vampyyri. Teinipari rakastuu, vaikka molemmat tietävät, että se voi olla hengenvaarallista.

Tämän elokuvan yhteydessä ei juurikaan voida puhua näyttelijäsuorituksista, sillä rooleissa nähdään vaatteisiin puettuja puupökkelöitä, jotka latovat kornia dialogia kuin kirjasta lukien. Elokuvan tarina on lisäksi niin naurettava, että käsikirjoitus lienee koottu ala-astelaisten ensimmäisistä ainekirjoituksista koulun talonmiehen vastatessa elokuvan ohjauksesta ja roolituksesta.

Twilight – houkutus on vuoden surkein elokuvatekele, jota ei olisi pitänyt päästää lainkaan valkokankaalle, vaan julkaista suoraan myytäväksi kilohintaan VHS-kasettien alelaarissa. Tässä on vahva ehdokas vuosikymmenen huonoimmaksi elokuvaksi, jota sen näyttelijätkään tuskin voivat katsoa tuntematta suunnatonta häpeää. Lue mieluummin kirja.

Genre: Fantasia / draamaOhjaus: Catherine HardwickePääosissa: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Nikki ReedEnsi-ilta: 2.1.2009Kesto: 2:04

Pisteet 0/5