Passionworksin euroviisua väitetään plagiaatiksi

Euroviisut Nettivideot · Stara.fi

Suomen euroviisuissa on koettu jo toinen skandaalinpoikanen parin päivän sisällä. Yleisradio tutkii parhaillaan onko Remun kilpailukappale säännöissä kielletty mainos. Tämän lisäksi tutkintaan on tullut toinenkin tapaus.

Tuoreimmassa tapauksessa Passionworks-yhtyeen Surrender -kappaletta epäillään osittaiseksi plagiaatiksi My Chemical Romance -yhtyen Welcome to the Black Parade -biisistä. Yhtye kuitenkin kiistää kappaleen intron kopioinnin.

– Olen kuullut tällaisista epäilyistä, mutta mielestäni emme ole plagioineet ketään. Kuuntelin kyseisen My Chemical Romance -yhtyeen kappaleen. Jonkun mielestä niissä voi olla jotain samaa, mutta minun mielestäni biisimme sointupohja ja rytmitys ovat täysin erilaisia, yhtyeen edustaja Kristian Pihlajaharju kertoi MTV3:n Viihdeuutisille.

Yleisradio on vahvistanut ottavansa myös tämän tapauksen tutkintaan. Yhtyeen on määrä nousta viisulavalle ensi perjantaina. Samassa lähetyksessä esiintyy myös Remu, mikäli hänen kappalettaan ei sitä ennen diskata. Passionworksin plagiaattikohusta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Staran nelihenkinen raati kuunteli molemmat kappaleet ja tuli siihen tulokseen, että introjen tyyli on toki samanlainen, mutta mitään plagiaattiin viittaavaa yhtäläisyyttä niissä ei kuitenkaan ole. Kuuntele Passionworksin kappale tästä tai artikkelin alta. My Chemical Romancen biisi löytyy puolestaan tästä.