Remu diskataan Euroviisuista?

Euroviisut · Stara.fi

Suomen Euroviisujen karsinnat alkavat tänään Tampereella skandaalinkäryisissä tunnelmissa. Yksi kilpailukappale on mahdollisesti käsitettävissä mainokseksi, mikä on kilpailun säännöissä tiukasti kiellettyä.

Kyseessä on Remun kappale Planeetta, joka on näkyvästi esillä myös samannimisen internetpalveluja tarjoavan yhtiön verkkosivuilla. Yleisradio tutkii parhaillaan asiaa ja ratkaisu kilpailukappaleen mahdollisesta diskaamisesta saadaan lähiaikoina.

– Me tutkimme asiaa, ja teemme päätöksemme sen perusteella. Ehkä jo hyvinkin pian. En lähde spekuloimaan. Päätökseen vaikuttavat myös Eurovision laulukilpailun kansainväliset säännöt, Suomen viisujen tuottaja Merete Manninen kommentoi Helsingin Sanomille.

Verkossa julkaistujen versioiden mukaan kappaleen musiikkivideota käytetään yhtiön mainosvideon tapaan logoineen päivineen, joten käyttötarkoitus lienee selvä. Remu ei ole mukaan vielä tänään nähtävässä ensimmäisessä karsinnassa, vaan vasta ensi viikon lähetyksessä. Yleisradio on luvannut antaa päätöksensä kappaleesta hyvissä ajoin ennen sitä.