Tapani Kansa mokasi suorassa viisulähetyksessä

Euroviisut · Stara.fi

Parhaillaan käynnissä olevassa Suomen euroviisukarsintojen ensimmäisessä karsintalähetyksessä koettiin poikkeuksellinen tilanne, kun Tapani Kansa keskeytti kilpailukappaleensa kesken laulun.

Tapani Kansan Rakkautta on, rauhaa ei -nimisen kilpailukappaleen aluksi yleisö antoi yli 40 vuotta Suomen keikkalavoja tähdittäneelle suosikkilaulajalle niin suuret aplodit, ettei Tapani Kansa kuullut kilpailukappaleensa ”ykköstä”, eli tahdin ensimmäistä iskua. Laulu lähti siksi hieman väärästä kohdasta ja veteraanitähti päätti keskeyttää kappaleen alkuunsa.

– Suorassa lähetyksessä voi sattua mitä tahansa. Nyt ihana yleisö antoi niin isot aplodit, etten kuullut kappaleen alkua. Otetaas uusiksi, että yleisö kuulee koko kappaleen, Tapani Kansa totesi rauhallisesti ennen kappaleen keskeyttämistä.

Toisella yrittämällä kappale sujui normaalisti. Kokonaan artistin niskaan tämänkaltaista ongelmaa ei voida kaataa, sillä tällainen ongelma voidaan välttää myös asianmukaisella monitoroinnilla. Silloin artisti kuulee kappaleen kokonaan yleisön kovaäänisistä aplodeista huolimatta. Yleisradion Tohlopin A-studio on kuitenkin kooltaan varsin pieni, joten suuria äänenvoimakkuuksia ei siellä voida käyttää konserttitalojen tapaan.