Suosikkisarja Pako loppuu viimein – katsojaluvut romahtivat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa jo kolmen tuotantokauden verran esitetty amerikkalainen televisiosarja Prison Break, eli Pako, on päätetty viimein lopettaa. Alunperin vain yhden kauden pituiseksi kaavailtua sarjaa jatkettiin ensimmäisen tuotantokauden suuren menestyksen myötä peräti neljään tuotantokauteen.

Suosikkisarjan toinen tuotantokausi oli vielä katsojamenestys, mutta kolmannella tuotantokaudella katsojaluvut putosivat huomattavasti, kun sarjan tarina ei enää kiinnostanut katsojia. Tästä huolimatta tuotantoyhtiön mukaan sarjan kaikki tuotantokaudet ovat olleet menestyksiä.

Pako-sarjalla oli hitonmoinen menestys, mutta senkin pitää päättyä joskus. Tämä on sarjan viimeinen tuotantokausi, Fox-kanavan johtaja Kevin Reilly vahvisti aikaisemmat huhut tänään Hollywoodin televisiokriitikkojen kokoontumisessa.

Sarjan lopettamista osattiin jo odottaa, sillä kuiviin lypsetty tarina ei saanut enää pariin kauteen kaivattua määrää katsojia televisioruutujen ääreen. Neljännen tuotantokauden katsojamäärät ovat nyt suorastaan romahtaneet. Reilly ei kuitenkaan myöntänyt, että päätöksen takana olisivat olleet surkeat katsojaluvut.

– Ohjelma on tullut vain tiensä päähän. Joskus tulee tilanne, jossa kaikki tarinat on jo kerrottu ja sitä haluaa päättää ollessaan vielä huipulla. Nyt on tiedossa oikeastaan todella cool loppuratkaisu. Tiedän mihin kaikki loppuu ja se on hitonmoinen idea, johtaja selitteli.

Reilly ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan kuinka monta jaksoa ohjelmaa tehdään viimeisellä tuotantokaudella. Hän kuitenkin vihjasi, että työn alla olisi vielä kuusi uutta jaksoa, joten kausi on mitä ilmeisimmin jäämässä kesken. Aiemmin on huhuttu, että sarjasta olisi tulossa myös elokuva. Sen kohtalosta ei ole tällä hetkellä tietoa.