Waldo’s People : Lose Control

Singlet · Stara.fi

1990-luvulla suomalaisia eurodancellaan tanssittanut Waldo’s People on mukana Suomen viisukarsintojen finaalissa Lose Control -kappaleellaan. Kappale on tyylipuhdasta ysäridancea kuin suoraan vuodelta 1998.

Waldon paluun myötä julkaistujen uusien kappaleiden tapaan myös tämä viisu jatkaa poljennoltaan ja soundeiltaan siitä mihin yhtye aikoinaan jäi. Biisin soundeja ei ole juurikaan viilattu 2000-luvulle, mutta se olisikin ollut turhaa, sillä Lose Control toimii hyvin näilläkin.

Kertosäe on energisen positiivinen, kuten euroviisun kuuluukin. Onneksi siihen on saatu mukaan toimivien vokaalien lisäksi myös koukuttava melodia, joten hittipotkua löytyy kiitettävästi. Lisäksi Waldon ”toustauksen” melodia yhdistettynä taustan synapimputukseen toimii myös hienosti.

Remix-singlellä on mukana JS16, Pressure ja In Styles -versiot. Jälkimmäinen tarjoaa mielenkiintoisen housenäkemyksen, mutta Salovaaran versio ei sytytä. Pressure on kulkee puolestaan asteen hardhousempaa linjaa, mutta vokaalit on mahdutettu mukaan keventämään kokonaisuutta.

Tässä on Suomen euroviisujen ehdottomasti paras kappale, joka tulee tanssittamaan suomalaisia vielä pitkään viisumenestyksestä huolimatta.

Pisteet 4/5