The Spirit

Elokuvat · Stara.fi

Sarjakuvamaiseen tyyliin tehtyjen elokuvien joukkoon liittyy The Spirit, joka perustuu Will Eisnerin sarjakuviin.

Elokuva kertoo kuolleesta poliisista (Gabriel Macht), joka kuolemansa jälkeen on mystisesti herännyt henkiin ja palannut maanpinnalle ihmisen muodon omaavana henkiolentona. Kuolemattomalta vaikuttava naamiomies ei itsekään ymmärrä miten moinen on mahdollista, mutta päättää alkaa suojelemaan rakastamaansa Central Cityn kaupunkia sitä vaanivilta rikollisilta.

Spirit -nimeä kantava sankari joutuu pikkurikollisten lisäksi kohtaamaan ilkeän juonen punoneen arkkivihollisensa Octopusin (Samuel L. Jackson), joka tuntuu olevan yhtä vaikea tappaa kuin hän itse.

Pahan Octopusin tarkoituksena on saavuttaa todellinen kuolemattomuus ja tuhota koko Central Cityn kaupunki. Poliisin apuna toimivan Spiritin on löydettävä Octopus ja estettävä tätä toteuttamasta suunnitelmaansa. Sankarin toimia häiritsevät kuitenkin toinen toistaan kauniimmat naiset, jotka pyörivät miehen ympärillä, kukin eri motiivein.

The Spirit on näyttävä elokuva, joka sisältää paljon visuaalisesti hienoja kohtauksia. Osittain mustavalkoista elokuvaa on maustettu hauskasti muutamilla väreillä, jotka symboloivat eri hahmojen tunteita ja mieltymyksiä. Näyttävyyteen elokuvan ansiot sitten jäävätkin.

Elokuvan tökerö kerronta ja lapsellinen huumori lipsuvat melkeinpä parodian puolelle. Valkokangas vilisee nimekkäitä näyttelijöitä, mutta koska dialogit ovat töksähteleviä ja korneja, eivät näyttelijätkään elokuvaa pelasta. Leffassa näyttelevät sellaiset tähdet kuten Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson ja Eva Mendes, mutta heidän esiintymisensä elokuvassa ei sen tasoa nosta.

Kaikkein korneimmasta näyttelijäsuorituksesta vastaa pahista näyttelevä Samuel L. Jackson, joka vetää roolinsa reilusti yli. Myös leffan nimikkoroolia Spiritiä näyttelevä Gabriel Macht jää suorituksellaan karismattomaksi fraasikoneeksi. Kaiken kaikkiaan elokuva on kuitenkin visuaalisesti näyttävää viihdettä, vaikkakin suurimman osan viihteestä tarjoaakin sen sisällöllinen huonous. The Spirit ainakin tuntuu olevan kieli poskessa tehty, joten ehkä sitä ei ole tarkoituskaan ottaa liian vakavasti.

Genre: Toiminta / fantasia / komedia



Ohjaus: Frank Miller



Pääosissa: Gabriel Macht, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Eva Mendes, Jaime King, Sarah Paulson, Paz Vega, Eric Balfour



Ensi-ilta: 23.01.2009



Kesto: 1:45

Pisteet 2/5