Niko voitti parhaan elokuvan Jussi-palkinnon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään jaettiin Helsingissä viime vuoden parhaiden elokuvien Jussi-palkinnot. Parhaana elokuvana palkittiin kotimainen menestysanimaatio Niko – lentäjän poika. Niko palkittiin myös parhaasta käsikirjoituksesta.

Parhaana miesnäyttelijänä palkittiin puolestaan Tommi Korpela ja parhaana naisnäyttelijänä Elina Leeve. Katsojien suosikkielokuvana palkittiin Dome Karukosken Tummien perhosten koti. Karukoski palkittiin myös parhaana ohjaajana.

Niko – lentäjän poika pyörii elokuvateattereissa tällä hetkellä yli tuhannen kopion voimin kahdessatoista eri maassa, joita ovat Belgia, Tanska, Ranska, Venäjä, Slovakia, Libanon, Ruotsi, Norja, Alankomaat, Irlanti, Etelä-Korea ja Suomi.

Elokuva on ollut erityisesti Ranskassa huikea menestys. Lähes neljänsadan kopion voimin Nikon on nähnyt Ranskassa tähän mennessä yli puoli miljoonaa katsojaa. Ranskan jälkeen suurimmat lähdöt ovat olleet joulupäivänä Venäjä 203 kopiolla, joka on Venäjällä valtava määrä eurooppalaiselle elokuvalle, sekä joulun jälkeen Etelä-Korea 193 kopiolla. Elokuva on myyty yli sataan maahan ja se on laajimmalle levinnyt suomalainen elokuva.

Etelä-Koreassa Niko on saanut jo yli 50.000 katsojaa ja Niko komeilee Tanskassa viikkotilaston ykkösenä yli 80.000 katsojalla. Suomessa Niko on saanut tähän päivään mennessä yli 205.000 katsojaa. Vuoden 2009 aikana Niko tulee saamaan lukuisia ensi-iltoja ympäri maailmaa. Maaliskuussa elokuva saa ensi-iltansa Espanjassa ja Puolassa sekä marraskuussa Saksassa, jossa levitykseen tuleva kopiomäärä saattaa ylittää jopa Ranskan.

Uusimmat