Suosikkielokuva Benjamin Buttonista tekijänoikeuskiista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywood-tähdet Brad Pitt ja Cate Blanchett tähdittävät pian Suomessakin ensi-iltansa saavaa Benjamin Buttonin uskomaton elämä. Nyt elokuvasta on syntynyt kiista, jota tullaan ratkomaan oikeudessa.

Italialainen kirjailija Adriana Pichini väittää, että 13 Oscar-palkinnon ehdokkaana parhaillaan oleva elokuva perustuu hänen kirjoittamaansa novelliin. Kyseinen vuonna 1994 julkaistu Il ritorno di Arthur all’innocenza lähetettiin hänen mukaansa aikoinaan myös Yhdysvaltojen kustantajille, mutta sitä ei kuitenkaan julkaistu Yhdysvalloissa.

Nyt roomalainen tuomioistuin tutustuu elokuvaan ja kirjaan ja tekee sen jälkeen päätöksensä tekijänoikeuskiistassa. Vasta tämän jälkeen ryhdytään varsinaiseen oikeudenkäyntiin, mikäli oikeus katsoo sen aiheelliseksi. Tässä vaiheessa ei ole vielä tietoa mahdollisesta korvausvaatimuksesta.

Uusimmat