Yleisradio myönsi viisumokan – asiaa selvitetään

Euroviisut · Stara.fi

Viikonlopun Euroviisujen Suomen finaalin voitti Waldo’s People kappaleellaan Lose Control, joten yhtye matkaa myöhemmin Moskovaan edustamaan Suomea. Nyt voiton päälle on kuitenkin langennut varjo.

Pian lähetyksen jälkeen internetin keskustelupalstoilla alkoi vilkas keskustelu äänestyksessä ilmenneistä ongelmista. Ensin raportoitiin ongelmista Remun kappaleen äänestämisessä, mutta pian ongelmien huomattiin koskevan myös muita kilpailijoita. Osa katsojista ei kyennyt äänestämään suosikkejaan lainkaan.

Nyt on selvinnyt, että ongelmien syynä oli inhimillinen virhe. Yleisradion kautta oli julkisuuteen päätynyt vahingossa virheellisiä äänestysnumeroita. Virheelliset numerot oli julkaistu ainakin Ilta-Sanomissa. Yleisradion tiedotuksesta vastaava Aila Havia-Venäläinen pahoitteli tapausta. Verkkosivuillaan Yleisradio ilmoitti selvittävänsä asiaa ja tiedottavansa asiasta myöhemmin lisää.

Waldo’s People sai superfinaalin äänistä 45,1 prosenttia ja toiseksi sijoittunut Signmark 41,2 prosenttia. Passionworks jäi kärkikaksikosta selvästi 13,7 prosentin äänimäärällään.