Revolutionary Road

Elokuvat · Stara.fi

Kovasti valkokankaalle odotettu Richard Yatesin menestyskirjaan perustuva Revolutionary Road kertoo 50-luvun puoliväliin sijoittuvan tarinan nuoresta amerikkalaisesta pariskunnasta, joka on kyllästynyt tavisten lähiöelämään ja tavoittelee elämälleen jotain suurempaa merkitystä.

Sam Mendesin ohjaamassa elokuvassa Frank (Leonardo DiCaprio) ja April Wheeler (Kate Winslet) on naapuruston kadehtima ja ulkoisesti hyvin menestyvä pariskunta, jonka kulissien takaa löytyy kuitenkin onneton pariskunta lapsineen. Perhe päättää tehdä irtioton ja muuttaa Pariisiin, mutta matkalle mahtuu monenlaisia yllätyksiä ja vastoinkäymisiä.

Elokuvan henkilöhahmoihin pääsee nopeasti sisään, mutta ongelmat ilmenevät käsikirjoituksessa. Parituntinen elokuva soljuu eteenpäin ilman varsinaista päämäärää, eikä draaman kaarta tai muitakaan tapahtumia juuri erota harmaasta massasta. Tarinan punainen lanka loistaa poissaolollaan.

Yksi käsikirjoituksen aukoista on perheen lapset, jotka esitellään vasta tarinan keskellä ja muutenkin heidät pidetään poissa kohtauksista ilman sen kummempia selityksiä, mikä on epärealistista nuorelle lapsiperheelle. Ohjaajalla lähtee välillä niin sanotusti mopo käsistä, mutta se voi toki olla vain tyylikeino, joskaan ei kovin onnistunut sellainen.

Leonardo DiCapriolle kyseessä on välirooli, mutta Kate Winslet tekee kaikin puolin upean ja jopa pelottavan uskottavan roolityön. Elokuvan nerokkain roolihahmo on psyykkisesti häiriintynyt John Givins (Michael Shannon), joka onkin elokuvan tarinan ainoa valopilkku. Kokonaisuutena Revolutionary Road on perhedraama, josta romantiikka on kaukana.

Genre: Romanttinen draama
Ohjaus: Sam Mendes
Pääosissa: Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, Kathy Bates, Michael Shannon, Kathryn Hahn, David Harbour
Ensi-ilta: 30.1.2009
Kesto: 2:01

Pisteet 3/5

Uusimmat