Televisiotähden yllätyspotkut raivostuttivat britit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet brittikatsojat ovat raivostuneet maan yleisradioyhtiö BBC:lle, joka hyllytti entisen pääministerin Margaret Thatcherin tyttären Carolin tämän nimiteltyä alatyylisesti mustaa ranskalaista tennispelaajaa ohjelmassaan viime torstaina.

Yhtiö vastaanotti pian päätöksen julkitulon jälkeen tuhansia valituksia ja lisää ryöpytystä on tullut myös keskustelupalstoilla ja yleisönosastoilla. Viestien sanoma on selvä; Carol Thatcher halutaan takaisin The One Show -ohjelmaan.

Hyllytykseen johtaneessa jutussa Carol Thatcher nimitti tennispelaajaa Jo-Wilfried Tsongaa ”golliwogiksi”. Kyseinen sana on alunperin tarkoittanut mustaa ihmistä muistuttaa lasten pehmolelua, mutta siitä on sittemmin muodostunut rasistinen nimitys. Suomessa vastaava sana olisi ”lakupekka”.

Raivostuneet katsojat syyttävät nyt BBC-yhtiötä ajojahdista ja kostosta Carolin äitiä kohtaan. Yhtiön ilmoituksen mukaan kuusikymmentä palautetta on tosin puoltanut hyllytystä.

Uusimmat