The Wrestler – painija

Elokuvat · Stara.fi

Elokuva kertoo showpainija Randy ”The Ram” Robinsonin elämästä uransa ehtoopuolella. 1980-luvun lopussa tähdeksi noussut The Ram (Mickey Rourke) huomaa menestyksensä olevan jo menneen talven lumia ja haluaisi saada aiemmin hylkäämänsä tyttären (Evan Rachel Wood) takaisin elämäänsä.

Tytär ei ole kuitenkaan innoissaan isänsä pyrkimyksistä ja painija saakin jälkikasvultaan rukkaset toisensa perään. Randyn lähin ystävä on strippari (Marisa Tomei), jolle karski mies pyrkii avaamaan tuntojaan elämästä, kun suuret stadionit ja menestys ovat vaihtuneet koulujen voimistelusaleihin ja takahuoneisiin.

Tiukka rahatilanne pakottaa The Ramin kehään kerta toisensa jälkeen, vaikka sydän reistailee ja viimeinen ratkaiseva sydänkohtaus vaanii jo nurkan takana. Ennen tätä ratkaisevaa iskua olisi kuitenkin hyvä saada henkilökohtainen elämä kuntoon.

Elokuvan kerronta on hyvin dokumentaarista, mikä tuo tarinaan merkittävää uskottavuutta. Toisaalta se on samalla sulkenut tarinasta pois mahdolliset erikoisemmat juonenkäänteet. Ohjaaja Darren Aronofsky on kuitenkin keksinyt ottelujen kuvaukseen hauskoja ja tavallisesta poikkeavia kikkailuja.

Kantavana voimana toimii Mickey Rourken kaikin puolin loistava suoritus pääroolissa. Myös tosielämän showpainijat ylistivät taannoin Rourken roolisuoritusta siinä määrin, että hänet kutsuttiin esiintymään myös oikeaan wrestling-näytökseen. Tämä elokuva antaa todellisen merkityksen sanalle kehäraakki. Leffan teemana voisi olla ”Vuodan – siksi olen”.

Genre: Toiminta / Draama
Ohjaus: Darren Aronofsky
Pääosissa: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood
Ensi-ilta: 16.1.2009
Kesto: 1:51

Pisteet 4/5

Uusimmat