Kristiina Wheeler : Rainy Helsinki

Singlet · Stara.fi

Esikoisensa vuosien odotuksen jälkeen äskettäin julkaissut Kristina Wheeler on ottanut rohkeasti haltuunsa musiikkityylin, jota Suomessa ei kovin paljon julkaista eikä radiossakaan liikoja soiteta. Levyn tuorein singlelohkaisu on Rainy Helsinki.

Hitchin To Helsinki -debyyttialbumin ensimmäinen single Sunny Day sai hienosti radiosoittoa kesäisen pirteänä soul-pakkauksena. Nyt mennään hieman toisenlaisissa tunnelmissa, kun teemana on sateinen pääkaupunkimme. Kappaleen lyriikka kohtaa harvinaisen hyvin soundimaailman, sillä kaikessa rauhallisuudessaan biisiä kuunnellessa voi hyvinkin eläytyä pimenevään sateiseen syysiltaan.

Kappale vangitsee siis tunnelman kiitettävän hienosti. Soundipuoli on sekin tyylikästä ja viimeiseen saakka hiottua. Kristiinan rauhallisen käheät vokaalit on jätetty toivottavasti tietoisesti hieman taka-alalle, että tunnelma ja piano pääsevät etualalle. Koukkuakin löytyy juuri tuosta pianon teemasta kiitettävästi. Kokonaisuutena tässä on todella kaunis tunnelmapala.

Pisteet 4/5

Uusimmat