Mad Money – hulluna rahaa

Elokuvat · Stara.fi

Rahamaailmaan erikoisella tavalla sijoittuva elokuva kertoo hienostorouva Bridget Cardiganista (Diane Keaton), jonka yläluokkainen perhe joutuu yllättäen rahavaikeuksiin, kun aviomies Don (Ted Danson) saa potkut.

Bridget joutuu hakeutumaan ensimmäistä kertaa elämässään oikeisiin töihin. Hän päätyy lopulta siivoojaksi rahamaailman keskukseen, liittovaltion keskuspankkiin, jossa tuhotaan tonnikaupalla käytöstä poistettuja seteleitä. Siivoojan huonoa palkkaa kompensoimaan hän saa pian idean täydellisestä varkaudesta, mutta suunnitelman toteuttamiseen tarvitaan rikostovereita ja hyvin rasvattu koneisto.

Pian hän saa puhuttua mukaan silppurinkäyttäjä Ninan (Queen Latifah) sekä räväkän hippitytön Jackien (Katie Holmes). Yhdessä he toteuttavat uskaliaan suunnitelman, joka vaikuttaa onnistuvan siitä huolimatta, että he toimivat vartijoiden ja valvontakameroiden silmien alla. Ongelmaksi muodostuvat lopulta vain massiiviset rahakasat, jotka eivät ole mahtua naisten varastoihin.

Elokuvan tarina on hersyvän hauska ja käsikirjoituskin on onnistunut mukavasti. Diane Keaton onnistuu roolissaan, mutta sortuu aika-ajoin ärsyttävään ylinäyttelemiseen. Artistista näyttelijäksi jo vuosia sitten siirtynyt Queen Latifah tekee jämäkän roolin, mutta Katie Holmes on joutunut niin halpaan rooliin, että se vaikuttaa lähinnä tuotantoyhtiön kettuilulta. Katie vetää roolinsa kuitenkin tilanteeseen nähden hyvin. Mukava tarina pelastaa paljon ja lopputulos on kepeän hauskaa viihdettä.

Genre: Komedia

Ohjaus: Callie Khouri

Pääosissa: Diane Keaton, Queen Latifah, Katie Holmes, Ted Danson, Adam Rothenberg

Ensi-ilta: 19.12.2008

Kesto: 1:46

Pisteet 3/5

Uusimmat