Provinssirock julkisti lisää kärkinimiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Seinäjoella 12. – 14.6.2009 järjestettävä Provinssirock on julkistanut lisää esiintyjiä. Aiemmin julkistettujen Placebon, Volbeatin, Seasick Steven, Emiliana Torrinin ja August Burns Redin seuraan tulivat nyt kärkinimiä maailmalta.

Tapahtumassa esiintyy edellä mainittujen lisäksi yksi metalligenren tämän hetkisistä ykkösnimistä, parhaillaan Suomen klubeja kiertävä Opeth sekä hardcoren kärkikastilainen Raised Fist. Kumpikin saapuvat Seinäjoelle Ruotsista. Briteistä Provinssia tähdittää post-punk aallon tunnetuin edustaja, indie-suosikki Editors.

Provinssin metalliosaston ruotsalaisvahvistus, progressiivista ja synkkää metallia soittava Opeth kipusi viime vuonna julkaistulla Watershed-albumillaan Suomen virallisen listan ykköseksi. Bändi keikkailee parhaillaan Suomessa klubeilla. Provinssissa yhtye on mahdollista nähdä pitkästä aikaa isolla areenalla.

Ruotsalainen hardcore-yhtye Raised Fist teki vuosi sitten ensimmäisen klubikiertueensa Suomessa. Tätä ennen ryhmällä oli taskussaan parit raivoisat festivaali-keikat sekä yksi klubiveto Suomessa. Birminghamilainen Editors on puolestaan julkaissut kaksi albumia The Back Room ja An End Has a Start.

Uusimmat