Himoshoppaajan salaiset unelmat – Confessions of a Shopaholic

Elokuvat · Stara.fi

Alkuvuoden odotetuimpiin komedioihin lukeutuva ja Sophie Kinsellan kirjoihin perustuva Himoshoppaajan salaiset unelmat jatkaa tyylillisesti siitä mihin Blondin kosto, Bridget Jones, Sinkkuelämää ja Paholainen pukeutuu Pradaan jäivät.

Kulutuskeskeinen, glamouria ja luottokortteja rakastava toimittaja Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) ajautuu himoshoppailunsa takia pahoihin taloudellisiin vaikeuksiin. Hän yrittää saada töitä arvostetusta muotilehdestä parantaakseen rahatilannettaan.

Töiden saamiseksi hänen tulee kuitenkin mielestään kuluttaa lisää, jotta hän voisi tehdä uusilla vaatteilla ja asusteilla vaikutuksen mahdolliseen tulevaan työntantajaansa. Suunnitelmaa ei auta lainkaan se, että Bloomwood käy Anonyymien himoshoppaajien tapaamisissa päästäkseen eroon kulutushimostaan.

Unelmaduuni menee kuitenkin toiselle hakijalle, mutta sattumalta Rebecca huomaa avoimen työpaikan samaan mediakonserniin kuuluvassa talouslehdessä. Hän saakin lehdestä oman palstan, josta tulee heti menestys. Veloissa rypevä neitokainen on pian kaupungin suosituin talouskolumnisti, mutta totuus hänen veloistaan ei saa paljastua.

Salaisuuden säilyttämiseksi hän uskaltautuu toinen toistaan erikoisempiin operaatioihin, mutta uusi ihastus alkaa pian ihmetellä neitokaisen uskomattomia tarinoita ja jopa hänen poikkeuksellista ansioluetteloaan. Rebeccan erityistaitoina on muiden muassa suomen kielen sujuva osaaminen.

Elokuvan tarina on kirjoista tuttua, joskin asianmukaisesti hieman sovellettua ja yliampuvaa. Perustarina on onnistunut yhdistelmä hömppää ja romantiikkaa edellä mainittujen esikuvien tapaan. Tarinan sivujuonteet tuovat omat hauskat lisänsä kokonaisuuteen. Suomen kieli on elokuvan juonessa tärkeässä osassa, mutta sen toteutus ei ole suomalaisen korvissa kovin vakuuttavaa.

Pääroolissa nähtävä Isla Fisher onnistuu roolissaan kohtalaisesti, mutta takuulla paremmin kuin joku kuvankaunis platinablondi. Leffan parhaan roolin tekee Suze-kämppäkaverina nähtävä Krysten Ritter. Kokonaisuutena Himoshoppaajan salaiset unelmat on todella onnistunut treffileffa, joka maistuu yllättävän makeasti myös miehille.

Genre: Romanttinen komedia
Ohjaus: P.J. Hogan
Pääosissa: Isla Fisher, Hugh Dancy, Joan Cusack, John Goodman, Krysten Ritter, John Lithgow, Kristin Scott Thomas
Ensi-ilta: 6.3.2009
Kesto: 1:45

Pisteet 4/5

Uusimmat