Jonas Brothers: The 3D Concert Experience

Elokuvat · Stara.fi

Maailman suosituimpiin teiniyhtyeisiin nykyisin lukeutuva Jonas Brothers on Suomessa vielä suhteellisen tuore tuttavuus, vaikka yhtyeen listasijoitukset ovat olleet mukavia. Yhdysvalloissa on tällä hetkellä kuitenkin päällä täysi fanihysteria, jota lietsotaan nyt myös kolmikkoon keskittyvällä elokuvalla.

Käytännössä Jonas Brothers: The 3D Concert Experience ei kuitenkaan ole lainkaan varsinainen elokuva, vaan New Yorkin Madison Square Gardenissa taltioitu livekeikka. Biisien välissä nähdään DVD-julkaisujen tapaan kulissien takaista materiaalia yhtyeen tekemisistä tuona kyseisenä keikkapäivänä. Nämä ovatkin odotetusti elokuvan parasta antia.

Elokuvan nimestä voikin jo päätellä, että kyseessä on kolmiulotteinen elokuva. Katsojat saavat päähänsä 3D-lasit, joiden avulla bändi hyppii silmille välillä varsin näyttävästikin. Kolmiulotteisuus toimii keskinkertaisesti keikkatallenteessa, joka on kuvattu erikoiskameroilla. Tekniikka ei ole kuitenkaan vielä odotetulla tasolla, joten kokemus kolmiulotteisuudesta ei ollut kovin kummoinen. Kuvassa yksi kohta on terävänä ja muut blurria, joten homma toimii hyvin niin kauan kun katsoja osaa kohdistaa katseensa sinne minne ohjaaja on halunnut. Muussa tapauksessa homma menee silmien siristelyksi.

Stara kävi katsastamassa elokuvan ennakkonäytöksessä Hollywoodin maineikkaassa El Capitan -teatterissa, jossa oli kutsuttuna läsnä myös parisataa yhtyeen nuorta tyttöfania. Heille keikkatallenne oli kundien juttuineen ja kulissien takaisine materiaaleineen tauottomasta kirkumisesta päätellen elämää suurempi kokemus. Mikäli yhtyeen musiikki ja karisma eivät juuri innosta, on kyseessä keskinkertainen livekeikka 3D-versiona. Faneille tässä lienee kuitenkin pakollinen tsekkaus.

Pisteet 3/5

Elokuvan Suomen ensi-illasta ei ole vielä tietoa.

Uusimmat