Tässä on todellinen Murtovarkaus 2.0, katso videot!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Takavuosina olisi tuskin voitu edes uneksia, että jonain päivänä murtovarkaan uhriksi joutunut henkilö ei soittaisi poliisille, vaan kertoisi tapahtumista reaaliajassa sähköisessä yhteisöpalvelussa ja lähettäisi tapahtumia koko maailmalle videona.

Nyt näin on kuitenkin tapahtunut, kun Revisio3-videoyhtiön johtaja David Prager huomasi toissayönä yllättäen murtovarkaan kotonaan. Poliisille soittamisen sijaan hän kertoi asiasta Twitter-profiilissaan ja pähkäili mitä hänen pitäisi asialle tehdä.

– OK, ehkä minun pitäisi lukita ovet. Vannon, että joku tuntematon kaveri käveli äsken kylpyhuoneeseeni. En voi uskoa, että en ole hätääntynyt, David kirjoitti ensimmäisessä viestissään.

– Luulen, että hän on sammunut kylpyhuoneeseeni. Ehkä se on parempi kuin väkivaltaisuus. Olisiko nyt aika hätääntyä? Hän jatkoi.

Pian Prager kuitenkin huomasi, että kyseessä ei lopulta ollutkaan kovin väkivaltainen rikollinen, vaan tuntematon Los Angelesissa asuva ulkomaalainen mies, joka siirtyi nukkumaan hänen sänkyynsä. Hän kuvasi miehen herättely-yritykset videolle ja heitti miehen ulos talostaan. Tämän jälkeen mies kuitenkin yritti murtautua takaisin sisään. Prager lähetti materiaalin myöhemmin YouTubeen. Videot löytyvät tästä ja tästä.

Eilen illalla Prager kirjoitti Twitteriin saaneensa jo haastattelutarjouksia esimerkiksi ABC-kanavan aamuohjelmasta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Silicon Alley Insider -julkaisu ja Suomessa siitä uutisoi ensimmäisenä IT-Viikko.